Karins tips

NYTT ÅR - 2017.

Fira in det nya året med delikatesser från olika hörn av Sverige och världen.

Renkalvsadel eller renfilé från Harads utanför Boden, och löjrom från Kalix. Vakteläggen kommer från Tjärdalen några mil norr om Uppsala, Tryffel från Italien och olivolja från Sydafrika. Gott bröd från Fabian Flink i Enköping osv.

Vid 2014 års stora "Bondens matfestival i Uppland" vann jag andra pris och blev publikens favorit med min Rabarbermarmelad med långpeppar och lagerblad i tävlingen Matverk 2014. Den finns till försäljning i butiken för den som är nyfiken. Passar utmärkt till ost.

Matkartan för Uppland finns på webben introduceras i Karins Skafferi tisdagen den 21/2 2012 för inbjudna gäster under lunchen och därefter kan den som vill titta närmare och få information ta chansen. www.bondensmatiuppland.se Ny uppdaterad version för 2015.

Jag har flera olika marmelader och sylter nu. En helt underbar salmiakkola från Lotta Raab på Desserter utan gränser. En handgjord delikatess som är datumstämplad och kommer in torsdagar – redan mångas favorit. Kom in, smaka och titta på fler nyheter. Nu finns den även som sås - Salmiakkolasås - helt fantastisk till desserter, speciellt om det finns citron eller hallon med i bilden. Till glass en självklarhet.

Prova göra kalvdans, ett barndomsminne för många. Råmjölken finns här tillsammans med recept.

Presenttips – gör som vår landshövding – ge bort en korg med lokalproducerade matvaror. En smakupplevelse från Uppland blir aldig fel.
Ostar, bröd och kex, marmelader, äppelmust, choklad och kanske en handvirkad grytlapp!!!