Butik

Öppettider:

Tis - Fre: 11:00-18:00
Lördag: 11-14
Stängt på söndagar och måndagar.

Jag vill ge Luthagen ett eget skafferi – KARINS SKAFFERI – ett ställe som inte alltid kommer att ha samma sortiment, men där alla, gammal som ung, ska kunna hitta något som passar. Hos mig finns ett urval av delikatesser du inte hittar i andra butiker.

Småskalighet, ekologiskt och lokalt är en grundidé, men du kommer också att hitta produkter från närliggande län och andra länder.

Här finns ett stort utbud av renkött från Harads utanför Boden, ostar från mindre gårdsmejerier och ett stort utbud av lokala produkter – knäckebröd, marmelader, äppelmust, senap, honung, ägg, ostar, smör och yoghurt och choklad från när och fjärran för att nämna något.  Inte minst uppskattat är de dagliga leveranserna av surdegsbröd från Fabian Flinks brödbod i Enköping.  

Jag är till exempel ensam återförsäljare i Uppsala av Black Garlic, den svarta fermenterade vitlöken som är en riktig umamibomb, matbloggare och matskribenters favorit, av OLIOLI:s kvalitetsprodukter från Italien, flera av dem används av våra kända landslagskockar. Foodtwist som har fantastiska produkter från Sydafrika - Urbans Skafferi i Bromma med den bästa tomatpeston jag smakat.

Du hittar många goda presenter i matnyttig form och även det som ibland räknas som mindre nyttigt, men gudomligt gott, som choklad, lakrits och praliner.

Varför inte göra som vår landshövding gjorde när han hade ambassadörsbesök - fyll och ge bort en korg med Uppländska specialiteter. Gör reklam för det lokala!

Jag gör paj, vegetariska soppor, sallader och smörgåsar att ta med eller äta på plats, liksom en kopp kaffe. Catering kan ordnas, kontakta för förslag.