Välkommen till Karins Skafferi!
Luthagens eget lilla Skafferi.

Nyhet i år -
Det går att beställa julskinka från Björks i Färila. Den kokta har fått Guld i Chark SM 2016 och 2018. Ostboden i Saluhallen kan inte ta in den då det nu finns en charkuterist i Saluhallen och de tar sin skinka från annat håll.
Det går bra att beställa rimmad eller kokt. Storlek 2 - 3 kg. BESTÄLL SENAST 181214 (fredag). Tidigare skrev jag 1208, men nu har vi kommit överens om leverans 20 december och då blir det ytterligare en vecka.

Förra veckan kom första leveransen Roslags Äppelglögg från Norrtelje Brenneri. Lika god i år som tidigare år. Äpplen, rönnbär från Lohärad, 0,5% och inte så söt. Jag lovar - alla gillar den. Blåbärsglöggen från Poultikkasvaara (norr om polcirkeln) har också kommit nu.

Lakrits?? Nu finns både Kolsvart från Malmö och Svart af Helsingborg - båda fantastiska kvalitetslakritsar.
Fast allra bäst år JULKOLA, SALMIAKKOLA OCH ÄPPELKOLA FRÅN DESSERTER UTAN GRÄNSER. Tillverkas dessutom i Uppsala.

Årets pepparkaksburkar från Arbrå Ångbageri har kommit. Årets färg - guld/svart.
Dinkelpepparkakorna från Bakeriet Eskilstuna finns också på plats. Bakade helt utan alla tillsatser, bara det som ska finnas.

Det som går att få nu är SURSTRÖMMING FRÅN HÄSTSKÄR - 5 burkar kvar (181102)- Hållstrands prisbelönta och "sydligaste" från Uppland.
Just nu finns också honung från flera odlare i Uppland, bröd från By bageri finns alltid liksom ekologiska lokala ostar från Skogsbacken (komjölk) och Gullspira gård (getost). Ibland också ost från Jarseost i Järvsö.
Alltid dagsfärskt surdegsbröd och bakverk från Brödboden i Enköping.

Vill ni göra något extra? Här görs presentpåsar i alla prisklasser och med innehåll som ni själva kan bestämma.

MOZZARELLA FRÅN ÄNGSHOLMEN - årets säsong är över. Produktionen startar igen i vår och då med buffelmjölk igen.
Aktuellt vilt från Svantes Vilt och bär i Harads är renskav, souvas, renfilé, renfärs och älgfärs. Torkat, rökt och gravat renkött. Viltfångad fjällröding från Lappland ligger i frysen. liksom ekologisk kyckling just nu från Matses Mat i Dalarna, bröstfilé, lårfilé och lår.

Behöver ni presenter eller presentkorgar? Jag gör till både privatpersoner och företag.

Jag vill ge Luthagen ett eget skafferi – KARINS SKAFFERI – ett ställe som inte alltid kommer att ha samma sortiment, men där alla, gammal som ung, ska kunna hitta något som passar. Hos mig finns ett urval av delikatesser du inte hittar i andra butiker.
Varje dag leverans av nybakat matbröd och kaffebröd.

Alltid uppskattat är presentkorgar/presentpåsar till företag och privatpersoner..
Titta gärna in och diskutera innehåll några dagar i förväg om det gäller större beställningar.

Soppa, paj & sallad finns dagligen för avhämtning. Ring för att få info om vad som finns för dagen!


Tis - Fre: 11:00-18:00
Lördag: 11-14
Stängt på Söndagar och Måndagar.

Hitta till butiken här

Ekologiskt och lokalt men viktigast av allt -
väldigt, väldigt gott

Vinprovning i Uppsala

Vi genomför vinprovningar för små och stora sällskap och kan erbjuda provningar på olika nivåer, allt från nybörjare till erfarna vinkännare.

Vinprovningar anordnas i samarbete mellan Karin Hallin-Lindberg, Karins Skafferi, och Uppsala Vinkällare som drivs av sommelier Camilla Pettersson.
Tillsammans har vi en passion för mat och vin som vi gärna delar med oss av.

Läs mer om våra vinprovningar här